RFiD tehnologija prodira na vsa področja. Na to kažejo tudi načrti svetovno priznanega proizvajalca pnevmatik Dunlop, da RFiD čipe prične vgrajevati v tekmovalne pnevmatike v prvenstvu Moto2 in Moto3. S tem ukrepom želijo natančno spremljati tip pnevmatike, ki je nameščena na motociklu posameznega tekmovalca oz. moštva. Že v proizvodnji, bo v vsako pnevmatiko vgrajen RFiD čip z unikatno kodo, prek katere bodo spremlali tip pnevmatike in njene karakteristike.
Na dirkališčih, bodo senzorji (antene) vgrajeni na izhodu in vhodu v bokse. Elektronika bo poskrbela, da bo vsak voznik zabeležen ob izhodu iz boksov in ob vrnitvi, ter seveda na katerih pnevmatikah se je podal na stezo. Za namen statistike bodo lahko na ta način vodili tudi skuni čas, ki ga je pnevmatika "preživela" na stezi.
Zaradi obremenitev katerim so podvržene tekmovalne pnevmatike se proizvajalci spopadajo s številnimi izzivi, ampak uspehi iz  BTCC (British Touring Car Championship) in FIA European Racing Truck prvenstva kažejo, da so največje ovire uspeli premagati.
Ker gre za precej osnovno uporabo RFiD tehnologije želi Dunlop vse skupaj spraviti na višji nivo. S pomočjo aktivnih RFiD čipov želi v realnem času spremljati parametre pnevmatike, kot so hitrost vrtenja, temperatura,... Tukaj so sicer naleteli na oviro, kajti FIM ne dovoli uporabe telemetrije, razen za potrebe televizijskih prenosov. Ti nam omogočajo, da med ogledom dirke spremljamo parametre, kot so hitrost, število obratov, moč zaviranja in dodajanja plina,... Oviro predstalja tudi omejevanje stroškov razvoja, ki manjšim ekipam omogočajo določeno stopnjo enakosti s tovarniškimi ekipami.
Vseeno gre za lep primer razširjenosti RFiD tehnologije v športu, kjer nudi številne možnosti za razvoj. Kot kaže bo brezkontaktni čip po več letih razvoja končno dobil svoje mesto tudi v nogometni žogi in odpravil ugibanja sodnikov ali je ali ni bil gol.