Hotel Tamaris se nahaja na otoku Krku v čudoviti Baški. Le streljaj od morja bo gostom hotela na voljo tudi letni bazen, do katerega bo dostop omejen z bariero. Bariera deluje v OffLine načinu, pripravljena pa je tudi že vsa potrebna inštalacija za OnLine način delovanja.

Naročnik je z nami stopil v stik prek Hrvaških kolegov www.1klik.com.hr Zahteva naročnika je bila, da se omeji dostop do letnega bazena. Hotel stoji neposredno ob obali, zato bi lahko do bazena dostopale tudi osebe, ki niso gosti hotela. V ta namen se je bazen ogradil z Inox ograjo, vstop pa bo nadzorovan z bariero in vrati. Slednja bodo lahko odpirali z daljinskim upravljalnikom. Bariera je izdelana iz kvalitetne Inox pločevine, ki je odporna na morsko sol, čitalci in elektronika pa je zaščitena z vodotesnimi dozami. Vsa inštalacija omogoča odstranitev bariere ob koncu sezone.

V bariero so vgrajeni Klik15 čitalci, ki omogočajo tako OffLine kot tudi OnLine delovanje. OffLine sistem deluje po sistemu kodiranja medijev in sicer z zapisom posebnih ključev na same medije. Če je na medij zapisan ustrezen ključ, čitalec omogoči vstop v nasprotnem primeru ga zavrne. Ta način onemogoča uporabo medijev, ki nimajo ustreznega ključa. Ker ima vsak čitalec svojo serijsko številko, lahko določamo na katerih čitalcih lahko medij deluje.

V OnLine načinu čitalci potrebujejo žično povezavo do internetnega omrežja. V OnLine načinu, čitalec prebrano številko medija skupaj s svojo serijsko številko, posreduje računalniku na katerem "teče" servis sController. sController je prek SQL podatkovnega strežnika povezan z aplikacijo eKlik. V aplikacijo so vpisani vsi parametri, ki jih naročnik poda pred namestitvijo. Na ta način lahko prek aplikacije preverjamo številne parametre, ki jih primerjamo z zahtevami naročnika. Sistem se na podlagi teh parametrov odloča ali ima medij (oseba), ki je bil prebran na čitalcu, pravico prehoda ali ne. Vsak uspešen ali neuspešen poskus prehoda je tudi zabeležen v dnevniku dogodkov. 

V OffLine načinu bodo lahko lastniki hotela Tamaris dobili dodatne funkcije oz. nadzor nad prehodom gostov. Ena od takšnih funkcij je, da medij omogoči le en vstop dnevno ali pa, da lahko gost z medijem ponovno vstopi le v primeru, da je bil prek bariere zabeležen tudi izhod iz kopališča. Na podoben način lahko medij tudi časovno omejujemo, da velja le ob določenih urah ali dnevih. Gre za izjemno prilagodljiv sistem, ki ni omejen na logiko, ki je že vgrajena v samo strojno opremo čitalnika, ampak odločanje prevzame programska oprema.