Ker prehajamo na najnovejša orodja za podatkovne baze, ki trenutno temelji na Microsoftovi verziji SQL strežnika z letnico 2014 in zaradi zagotavljanja varnosti v operacijskih sistemih, smo dvignili minimalne strojne zahteve in minimalne zahteve za operacijske sisteme.
Namestitev programske opreme eKlik na operacijske sisteme, ki so izšli pred Windows 7 SP1 ne bo več mogoča. Ker je Microsoft že pred dobrim letom opustil vso podporo za O.S Windows XP in zaradi nepriljubljenosti in okornosti O.S. Vista, smo se odločili ukiniti nameščanje programske opreme na te operacijske sisteme. Zaradi zahtev Microsofta, da je zamestitev podatkovnega strežnika SQL server 2014 potreben vsaj O.S. Windows 7 SP1, pa je ta O.S. postal najstarejši O.S. na katerega še izvajamo namestitve.
Zato vse trenutne in vse potencialne uporabnike pozivamo, da ob nakupu oz. menjavi računalnika preverijo njegove karakteristike. Ker imajo vsi novejši operacijski sistemi višje zahteve za tekoče delo, smo pripravili tudi priporočila za minimalne in priporočljive sistemske zahteve.
Minimalne strojne zahteve:
Procesor: Core2Duo 2.8GHz
Pomnilnik (RAM): 2GB
Trdi disk: 80GB ali več
Priporočljive strojne zahteve:

Procesor: i3 2.8GHz
Pomnilnik (RAM): 4GB
Trdi disk SSD: 120GB ali več