Če začnemo s programsko opremo, ki jo lahko ponudimo kamping centrom naj začnemo z osnovo in sicer nadzorom nad zasedenostjo kampa, rezervacije in razporeditev gostov. Program eSchedule nudi možnost vnosa razpoložljivih kapacitet (parcel) in vodenje prisotnosti, rezervacij na posamezni parceli. Vnos gostov v šifrant omogoča tudi neposredno povezljivost s sistemom eGost za pošiljanje podatkov v informacijski sistem policije. Gostu lahko ob prijavi ponudite na izbiro tudi enega ali več brezkontaktnih medijev (vsak družinski član svojega) s katerim lahko vstopajo in izstopajo iz kampa, vklapljajo elektriko na parceli, vstopajo v sanitarije, aktivirajo tuše na kopališču, itd. Več o tem v nadaljevanju.
Za gostinsko ponudbo lahko integriramo gostinske blagajne z aplikacijo eBar, kjer lahko gostje koristijo tudi možnost brezgotovinskega plačevanja na odlog (plačilo ob odhodu) ali na dobroimetje. Slednjega naložijo na svoj račun ob registraciji na recepciji ali kasneje med dopusom. Koriščenja dobroimetja ali plačilo na odlog poteka prek brezkontaktnih RFiD medijev v obliki PVC kartic, obeskov, zapestnic, nalepk, itd. Vse informacije se hranijo neposredno v aplikaciji in ne medijih, tako da je možnost zlorabe praktično nemogoča.

V kolikor se v sklopu kampa nahaja hotel ali apartmajsko naselje lahko prek istega sistema vodite tudi zasedenost sob in apartmajev. Nudimo tudi elektronske kljuke za klasična vrata, centralna stikala za sobe za vklop el. porabnikov in še bi lahko naštevali.

Nekaj več informacij in primerov lahko navedemo še za nadzor tušev, porabnikov el. energije, zapornic, omejevalnikov dostopa, itd.

Skupno vsem sistemom so brezkontaktni mediji, za katere smo že napisali, da so dobavljivi v različnih oblikah. V primeru uporabe Mifare standarda, ki omogoča zapisovanje na sam medij, lahko že ob izdaji kartice gostu, definiramo do kdaj medij velja in nanj naložimo točke s katerimi lahko npr. vklaplja naprave kot so tuši. Npr. gostu za vsak dan pripada 40 točk. 1min uporabe tuša odšteje 2 točki torej lahko z 20min uporabe tuša izkoristi vse točke za tisti dan. Prav tako lahko gostu naložimo določeno št. obiskov bazena, savne, itd. V primeru OnLine sistemov, lahko vse dogodke beležimo in prikazujemo v obliki različnih izpisov.