Strankam, ki nas vztrajno sprašujete ali lahko nadgradite svoj računalnik na Windows 10 odgovarjamo, da z nadgradnjo v izogib težavam počakate. Težava nastaja ob zagonu operacijskega sistema, ko se SQL server storitev ne zažene samodejno. Windows-i oz. operacijski sistemi imajo svoj podprogram, ki nekatere programe samodejno zažene ob zagonu operacijskega sistema. To se zgodi brez posredovanja uporabnika. SQL strežnik je na ta seznam vpisan samodejno ob namestitvi in ima vključen avtomatski zagon.
Iz zaenkrat neznanega razloga se na Windows 10 ta program ne zažene samodejno, zato programska oprema eKlik ne more dostopati do svoje podatkovne baze. Zanimivo je, da v kolikor uporabnik to storitev zažene ročno, se SQL strežnik normalno zažene in deluje nemoteno vse do ponovnega zagona računalnika.
Na težavo smo pozorni in čakamo na pojasnila oz. popravek s strani Microsofta. Do takrat vas še enkrat pozivamo, da z nadgradnjo počakate. V kolikor pa se še vedno krčevito oklepate operacijskega sistema Windows XP, vas pozivamo, da temeljito razmislite o nadgradnji na Win 8.1 oz. na Windows 10 (ko bo objavljen popravek za omenjeno težavo).