Integracija, kontrole pristopa je zajemala brezkontaktne RFiD ključavnice, triroge (omejevalnike dostopa) lastne blagovne znamke, RFiD čitalce, programsko opremo za prodajo kart, članstvo, gostinstvo, trgovino, OnLine rezervacije vadb prek spletnega vmesnika, avtomatsko pošiljanje SMS sporočil,...
Investitor je že v samem začetku podal zahteve, da želi celotno rešitev kontrole pristopa enega dobavitelja. Zavedal se je namreč težav, ki nastajajo pri integraciji (povezovanju) opreme dveh ali več različnih dobaviteljev, ki stežka ponudijo neko zaključeno celoto. Če za celoten sistem priskrbi en integrator rešitev, kasneje ne prihaja do nepotrebnega iskanja "krivca", ko nek sklop ne deluje oz. povzroča težave.
Ker smo v letošnjem letu na trg poslali omejevalnik dostopa lastne blagovne znamke, smo se lahko naročniku še bolj približali pri izpolnitvi zahtev. Trije omejevalniki dostopa iz Inox pločevine so se lepo vključil v sodobno načrtovan športni center. Z OnLine kontrolo pristopa, lahko večino opravil prepustimo programski opremi, ki na podlagi številnih kriterijev prilagojenih naročnikovim zahtevam, upravlja s pristopom članov in gostov. Recepcijo so še dodatno razbremenili z vgradnjo brezkontaktnih RFiD ključavnic, katere lahko člani prosto zaklepajo s svojimi članskimi karticami. Ta način dela, odpravi potrebo po ustavljanju na recepciji, da bi član lahko prišel do ključka za garderobno omarico. Vsi člani, ki imajo veljavno karto, lahko prosto dostopajo do garderob, od tam naprej pa do prostorov za katere imajo kupljeno karto. Sistem tudi samodejno beleži in odšteva obiske.
Zahteva naročnika je bila tudi, da svojim članom ponudi možnost OnLine rezervacij na vodene vadbe, prek spletnega vmesnika. Ponudili smo jim rešitev, ki neposredno komunicira z osrednjo podatkovno bazo in na ta način poskrbi, da se na vadbo ne more rezervirati več članov, kot pa je maksimalno določeno število za posamezno vadbo. Način omogoča članom, da ne ostanejo pred vrati svoje priljubljene vadbe.
Že nekaj časa pa nudimo tudi pošiljanje SMS sporočil, katerim lahko nastavimo tudi opravilnik opravil. Slednje pomeni, da se SMS sporočila z vnaprej nastavljeno vsebino, samodejno razpošljejo ob vnaprej določenem času. Za primer lahko navedemo le najbolj priljubljeno, samodejno pošiljanje rojstno dnevnih čestitk in dnevnega prometa na telefonsko številko lastnikov centra.
Ena izmed zahtev je bila tudi personalizirana članska kartica. V ta namen smo naročniku dobavili tiskalnik PVC kartic Evolis Zenius in predtiskane kartice po OffSet postopku. Tako lahko takoj ob vpisu novega člana, neposredno iz programa natisnejo člansko kartico z imenom in priimkom člana.
Celotno rešitev zaokrožuje programska oprema za vodenje članov, prodajo kart, storitev ter na ločeni blagajni še programska oprema za vodenje gostinske dejavnosti prek zaslona na dotik.
Obiščite Optimum fitnes center in se na lastne oči prepričajte, da je Grosuplje pridobilo sodoben športni center.