Vse kaže, da bo v prihajajoči mesecih, trg tabličnih računalnikov preplavila ponudba tablic, ki so namenjene najmlajši populaciji. Ena takšnih bo DreamWorksova tablica DreamTab. Že sama oblika nakazuje, da bo tablica namenjena najmlajšim, to pa potrjuje tudi informacija, da bo tablice izdelovalo podjetje Fuhu. Slednje svojo linijo tablic za najmlajše trži pod blagovno znamko Nabi. Tako kot tablice Nabi, bo tudi DreamTab temeljil predvsem na učnih vsebinah, ki otrokom pomagajo pri kreativnem nadgrajevanju splošnega znanja. To želijo doseči predvsem skozi igro. Ker gre za neke vrste podzavestno učenje skozi igro, smo prepričani, da gre za premišljen način pospeševanja prodaje na trgu tabličnikov.


Za naše podjetje pa tablica ni tako zanimiva le zaradi svojega intuitivnega pristopa do najmaljših, ampak predvsem zaradi informacije, da ima tablica serijsko vgrajen NFC sprejemnik/oddajnik. NFC bo služil za interakcijo med tablico in igračami. Slednje bod zagotovo prava osvežitev ponudbe v otroških prodajalnah.
Za tiste, ki za NFC tehnologijo še niste slišali naj povemo, da gre za brezkontaktno komunikacijo na razdalji do 10cm. Vsi tisti, ki uporabljate kartico Urbana ste se s to vrsto tehnologije nevede že srečali, saj prav kartica Urbana temelji na tem standardu. NFC tehnologija temelji na frekvenci 13,56MHz in omogoča pasivni in aktivni način delovanja. Razlika med slednjima je predvsem v dometu signala. V praksi naj bi se NFC tehnologija uporabljala predvsem na področju brezgotovinskega plačevanja, obstajajo pa tudi drugi načini uporabe. Za primer naj navedemo primer uporabe prostoročnega telefoniranja v avtomobilih, seveda s predpostavko, da je vaš telefon že opremljen z NFC tehnologijo.
V svojega jeklenega konjička boste lahko namestili NFC »značko«, nalepko ali žeton, z vgrajenim NFC čipom. Prek aplikacije v telefonu, boste nato nastavili, da naj telefon vključi Bluetooth komunikacijo, ko boste telefon približali tej »znački«. Na ta način boste brez sprehajanja po menijih telefona hitro in varno vključili ali izključili svoj Bluetooth vmesnik in tako varovali tako svojo zasebnost kot tudi avtonomijo baterije vašega mobilnika. Na trgu namreč že dalj časa obstajajo aplikacije, s katerimi lahko nastavljamo številne »akcije«, ki naj se izvedejo v vašem pametnem telefonu, glede na to katero »značko« ste »poskenirali« z NFC sprejemnikom. Žal splošno uporabo NFC tehnologije zavira dejstvo, da proizvajalci telefonov še vedno niso prešli na serijsko vgradnjo, ampak je ta na voljo v le omejenem številu aparatov.
Če se nekoliko vrnemo nazaj k DreamWorksovi tablici. V ponudbi bodo z 8 in 12 inčnim zaslonom, poganjal pa jih bo Android 4.4 KitKat. Ker je tablica namenjana izključno najmlajšim, bo Android imel nameščeno preobleko »Blue Morpho« podjetja Fuhu. Skupaj s tablico bodo v prodajo poslali tudi razne dodatke kot so slušalke in gumijaste zaščite, ki bodo tablico obvarovale pred poškodbami. Vsi dodatki bodo opremljeni z DreamWorksovimi junaki kot so Shrek, Turbo, Krudovi in Hiccup iz risanke Kako izuriti svojega zmaja.