23.maja 2015 je bila uradna otvoritev fitnes centra BitFit. Fitnes center smo opremili s programsko opremo, kontrolo pristopa in video nadzorom. Gre tudi za enega prvih športnih centrov v katerega smo vgradili RFiD čitalec, ki je v celoti razvit in izdelan v Sloveniji.
Naročnik je k nam pristopil z željo po celoviti ponudbi na enem mestu, kar smo tudi lahko ponudili. Ker smo v letošnjem letu novim uporabnikom pričeli nameščati novo verzijo programske opreme, center BitFit posluje na sodobni informacijski platformi. Ta tedensko pridobiva nove funkcionalnosti. Ker je program izdelan na sodobni .NET razvijaski platformi, so uporabniki deležni številnih orodij za prikaz in izvoz podatkov. Dinamično izdelan sistem uporabniških pravic, nudi kontrolo nad vsakim gumbom in prikazanim podatkom. Na ta način lahko uporabniški vmesnik prilagodimo številnim zahtevam. Sočasno je program mogoče prevesti v katerikoli jezik, trenutno sta vdelana uporabniški vmesnik v angleškem in hrvaškem jeziku. Prek storitve Google translate lahko uporabniški vmesnik "na grobo" prevedemo v katerikoli jezik.
BitFit je potreboval tudi nadzor nad vstopom v športni center. Na vhod v prostor smo namestili RFiD čitalec brezkontaktnih medijev, prek katerega lahko člani s plačano članarino nemoteno vstopajo v fitnes prostor. Nepooblaščene dostope pa lahko lastnik preverja prek videonadzora. Ta temelji na treh PTZ kamerah, ki prek uporabniškega vmesnika omogočajo pogled kamere v skoraj vseh smereh. Na ta način z manjšim številom kamer pokrivamo večjo površino. Vgrajen snemalnik in WEB pregled, pa so v današnjem času samoumevni.
Člani športnega centra ob včlanitvi prejmejo lično oblikovane brezkontaktne RFiD kartice in s plačilom vadnine takoj pričnejo krepiti svoje mišice.
Več informacij o centru je na voljo na Facebook strani https://www.facebook.com/pages/BitFit/1425841517734458