Vrednosti varnostnih kopij se pričnemo zavedati takrat, ko jih resnično potrebujemo a takrat je največkrat že prepozno. Ker v zadnjem času ponovno zaznavamo povečano število okvar particij in samih trdih diskov, smo se odločili uporabnikom naših programskih rešitev ponuditi sekundarno hranjenje varnostnih kopij. Gre namreč za izredno občutljivo področje, saj podatkovna baza hrani podatke za več let, še bolj kritični pa so podatki centrov v katerih stranke ali člani lahko kupujejo pakete. Gre za mesečne fitnes karte ali karte za vodeno vadbo. V primeru plačil prek trajnikov so notri zavedene tudi pogodbe za direktne bremenitve še večja težava pa so dobro-imetja, katera so člani naložili na svoj profil. Kaj se s temi podatki zgodi v primeru okvare diska ali napake na podatkovni bazi. Vsak član lahko upravičeno ali pa neupravičeno trdi, da je pred kratkim kupil mesečno ali letno karto oz. naložil na svoj račun za 100,00 EUR ali več dobroimetja. Mislim, da gre za scenarije, katerega nihče ne želi doživeti, vendar pa je takšen scenarij vse prej kot malo verjeten.


Gre za storitev, ki naročnika storitve razbremeni skrbi nad izvajanjem varnostnih kopij podatkov in to skrb prepusti našemu podjetju. Storitev z ustrezno programsko opremo skrbi, da se glede na izbrani paket, podatki samodejno sinhronizirajo s strežnikom na oddaljeni lokaciji. Podatki se samodejno arhivirajo in zakodirajo z močnim algoritmom za kodiranje podatkov. Sistem jih nato samodejno sinhronizira s strežnikom na oddaljeni lokaciji, prek katerega naši tehniki preverjajo izvajanje varnostnih kopij.
Gre za dva plačljiva paketa, ki nudita dva nivoja varnosti. Gre za osnovni BASIC paket in STANDARD paket.
Za primer vzemimo naročnika z BASIC paketom. Naročnik ima poravnane obveznosti s strani varnostnega kopiranja podatkov in v petek ugotovi, da se je sistem neobnovljivo zrušil. Ker dostop do podatkov ni mogoč prek nobenega mehanizma, kontaktira naše tehnike. Ti podatke prenesejo s strežnika za varnostne kopije in naročniku posredujejo zadnjo varnostno kopijo, ki je bila izdelana v ponedeljek. V tem primeru je naročnik ob podatke za zadnje 4 dni. V kolikor za podatke ne bi bilo poskrbljeno s strani za samodejno izvajanje varnostnih kopij, pa je vprašanje kako stare podatke bi lahko obnovili, če sploh.
V primeru STANDARD paketa bi naročnik storitve bil upravičen tudi do brezplačne namestitve in obnovitve podatkov.  


Paket vključuje:

  • 5GB prostora
  • sinhronizacija vsak dan v tednu
  • nadzor nad izvajanjem varnostnih kopij
  • brezplačno namestitev in nastavitev sistema
  • podatki so zaščiteni z geslom
  • brezplačna obnovitev varnostne kopije v primeru okvare sistema

Cena paketa STANDARD je 20,00 EUR/mesečno


V kolikor ste se ob branju teh vrstic zamislili lahko za več informacij pošljete svoje vprašanje na info@1klik.si ali pokličete na 031 658 035 in se pozanimate o podrobnostih.