Nenadna težava z dostopom do map v skupni rabi na Windows operacijskih sistemih

V preteklih dneh je prišlo pri več uporabnikih do težave, ko mape v skupni rabi naenkrat niso bile več dostopne. S to težavo so se lahko soočili le nekateri računalniki v lokalni mreži.

Kolikor je do danes znano so prizadeta okolja, kjer so skupne mape gostujejo na Win7 operacijskem sistemu. Težave povzroča posodobitev KB4480970, ki vključuje določene sistemske varnostne popravke, ki pa med drugim lahko tudi onemogočijo dostop do map ali tiskalnikov v skupni rabi.


Posodobitev 20190121: Microsoft je objavil popravek, katerega je potrebno namestiti ročno. Popravek prenesete z naslova http://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4487345


Najhitrejša rešitev situacije je, da v Dodaj/Odstrani Programe (Add/Remove Programs) odstranimo posodobitev KB4480970 in ponovno zaženemo računalnik.NASVET: priporočamo, da po ponovnem zagonu izklopite samodejno namestitev paketa KB4480970. V nasprotnem primeru bo Windows ponovno namestil paket.

Kako izklopiti samodejno posodobitev specifične posodobitve

Odpremoa nadzorno pološčo in izberemo opcijo 'Sistem in varnost'. V nadaljevanju izberemo opcijo 'Preverjanje ali so na voljo posodobitve' (Slika 1).


Slika 1

Izberemo opcijo, da sistem Windows preveri ali so na voljo posodobitve, ter nato izberemo prikaz posodobitev, ki so na voljo. Na seznamu posodobitev poiščemo paket KB4480970, ter odstranimo kljukico. Nato na paket KB4480970 kliknemo z desno tipko miške in izberemo opcijo 'Skrij posodobitev' (Slika 2).


Slika 2

 
Povezane novice
Ni povezanih novic