Kontrola pristopa v športnih centrih

Program eCheck v povezavi s sistemom za kontrolo pristopa, nudi številne možnosti za nadzor brez-kontaktnih RFiD čitalcevBrez-kontaktni medij: vsak predmet z vgrajeno anteno in čipom, ki čitalniku posreduje svojo unikatno kodo, ki je na svetu edinstvena za vsak medij. Mediji so lahko v obliki kartice, zapestnice, obeska, žetona,… V primeru večjih količin se lahko medije, ki imajo dovolj veliko površino, tudi potiska, izbirate pa lahko tudi barve. Več o brezkontaktnih medijih, si preberite na Več…


Nadzor vhoda v center

Na recepciji športnega centra je postavljen eden ali dva triroga – bariere (eden za vstop, drugi za izstop). Člani, ki imajo veljavno karto za vsaj eno vadbo ali terapijo, lahko s svojo člansko kartico ne da bi obiskali recepcijo vstopijo v garderobne prostore. Ker član ob vstopu ni obiskal recepcije, ni dobil ključa za garderobno omarico, zato je le te potrebno opremiti z ustreznimi ključavnicami (EURO ključavnice na kovance, brez-kontaktne OffLine ali OnLine ključavnice,… Več…). Tak sistem izredno razbremeni delo receptorja, ki se lahko na tak način bolj posveti članom, ki potrebujejo informacije oz. morajo podaljšati veljavnost karte.


Nadzor posameznih prostorov znotraj centra

Znotraj centra lahko prav tako prostore opremimo s čitalniki brez-kontaktnih kartic. Ker sistem razpolaga z informacijami, katere karte imajo člani ali nečlani kupljene, lahko za vsakega člana samodejno odloči ali ima dovoljen dostop do določenega prostora. Čitalnike lahko povežemo na navadna vrata preko električne ključavnice ali pa preko triroga-bariere. Sistem beleži vse prehode, tako da lahko na podlagi prijav in odjav v posamezni prostor nadziramo število obiskovalcev v posameznem prostoru.


Nadzor posameznih naprav znotraj centra

Vsak čitalnik brez-kontaktnih medijev ima svoj lastni naslov, ki informacijskemu sistemu sporoči čas, številko medija in svojo lastno številko, tako da sistem ve za katero napravo ali prostor je prišla zahteva. Ker ima vsak čitalnik vgrajen relejski izhod, lahko preko tega vklapljamo in izklapljamo naprave, ki to omogočajo. Na ta način lahko nadziramo tudi število vklopov posamezne naprave, porabo zakupljenih vklopov in številne druge parametre.


Nadzor parkirišča

Zapornica na parkirišču: za primer vzemimo center s svojim lastnim parkirnim prostorom. Center se nahaja v bližini večjega nakupovalnega središča, kjer kronično primanjkuje parkirnih mest. Posledično je parkirišče vedno zasedeno, kar članom športnega centra onemogoča enostaven dostop do vadbe.

Rešitev: pred vhodom na parkirišče se postavi zapornica s čitalnikom brez-kontaktnih kartic in domofonom. Vsi redni člani lahko nemoteno dostopajo do parkirišča s svojo člansko kartico. Ko kartico približamo čitalniku, slednji prebrano kodo posreduje računalniškemu sistemu. Ta v bazi članov preveri, ali član obstaja na seznamu za uporabo parkirišča. V primeru, da poizvedba vrne pozitiven rezultat, pošlje signal čitalniku, ta pa naprej zapornici, ki se odpre. Osebe, ki še niso člani oz. člani, ki so pozabili svojo kartico lahko uporabijo domofon, preko katerega lahko zaprosijo za vstop na parkirišče. V tem primeru oseba v centru ročno sproži dvig zapornice.

Sistem lahko tudi prepreči uporabo parkirišča članom, ki so se včlanili le zaradi uporabe parkirnega prostora. Eden od kriterijev je lahko ta, da sistem dovoli uporabo le članom, ki imajo veljavno karto. Če nimajo veljavne karte, jim sistem ne more samodejno dovoliti uporabo parkirišča, zato morajo uporabiti domofon. Sistem lahko preverja tudi člane, ki zapuščajo parkirišče. Čitalnik na izhodu, lahko v sistemu preveri ali je član v tistem terminu dejansko obiskal center (da je bil vsaj na eni vadbi ali terapiji). Tako kot v primeru prihoda, kot tudi v primeru odhoda, sistem odloči ali se zapornica lahko odpre ali ne.

Galerija slik

 

Povezani produkti

eCheck programski paket za športne centre, plesne šole, terme,...

eCheck je odlično programsko orodje, za spremljanje obiskanosti vseh vrst centrov. S pestro izbiro funkcij lahko postane vodenje centra enostavno preprosto...
eSMS - dodatni modul za pošiljanje SMS sporočil

Dodatni modul k programu ePOS (eCheck, eBeauty, eShop, eBar) za pošiljanje SMS sporočil neposredno iz vašega računalnika. Lahko se programira samodejno pošiljanje SMS sporočil npr. ob rojstnem dnevu strank ali doda poljubna opravila po vaši želji.
Čitalec RFiD za Mifare medije USB namizni (desktop)

Namizni čitalec za Mifare medije odlikuje predvsem všečen videz in preprost priklop. Ker za napajanje ne potrebuje dodatnega kabla bo na vaši mizi nekaj več prostora oz. manj nepotrebnih kablov.
Video PCI snemalna kartica GV600/4 Geovision

Kartica za video-nadzor na PCI vodilu z možnostjo priklopa do 4 kamer na kartico. Za več kamer lahko dokupimo več kartic oz. toliko kolikor ima računalnik PCI vodil. V zadnjem času imajo računalniku po 2 ali največ 3 PCI vodila. 25fps za vse 4 kanale.
Kamera za videonadzor mini dome Sony 550TVL 1,3

Kamera za video-nadzor, priklop prek koaksialnega kabla + napajanje
Kartica PVC RFiD z OffSet tiskom Mifare S50 1k

Obsežna ponudba PVC kartic z vgrajenim čipom in anteno za brez-kontaktno odčitavanje in zapisovanje podatkov. Nudimo nepotiskane ali potiskane kartice s termo-transfer ali OffSet postopkom.
Omejevalnik dostopa, trirog prostostoječi SL2012

Izredno kvaliteten omejevalnik dostopa plod domačega znanja. Izdelan v Sloveniji iz kvalitetne Inox pločevine, elegantnih ravnih linij. Dobavljiv z avtomatskim mehanizmom za obračanje ročk ali brez.
Povezane novice
Ni povezanih novic